List

Tekrar Düşün

Kullanmakta olduğumuz plastiklere gerçekten ihtiyacımız var mı, yoksa bu tamamen uydurulmuş bir ihtiyaç mı?

Üretilmiş plastiklerin geridönüşümü çok uzun ve masraflı olduğu için firmalar geridönüşüm yalanıyla bizleri kandırıyorlar. Buna dur diyebilmek için öncelikle plastik kullanımını azaltacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Büyük çaplı düşünmeden kendi yapabileceklerimize odaklanmamız bizleri başarılı kılacak.

Bireysel olarak neler yapabilirsiniz?

Her birey kendisiyle ilişkili olan ve sürekli kullandığı ürünlerin plastik olmayanlarını tercih edebilir. Özellikle market alışverişlerinde alınan poşetleri azaltmak için kendi bez çantalarınızı veya taşıma kasalarını kullanabilirsiniz. Bu şekilde gereksiz yere poşet kullanımını azaltmış olursunuz.

Plastik kaplardan uzak durabilirsiniz. Bunun yerine cam kaplara yönelmeniz daha sağlıklı ve çevre dostu bir çözüm olacaktır. Ne kadar az plastik kullanırsanız firmalar sizlerin yönelimlerine göre şekil alacaklar. Böylece bireyse olarak değişime katkı sağlamış olacaksınız.

Sizlerin de önerileri olursa lütfen yorum kısmına yazın. Daha sağlam adımlar atılabilmesi için her fikir önemli…

Save The Planet

Proje hakkında bilgi almak, sizlerden gelen önerileri görmek ve aktivitelere ulaşarak destek olmak için sayfayı ziyaret ediniz.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.